Ett bra liv ger ett bra kött.
Djuren föds hos oss och lever hela sina liv i våra hagar. De går utomhus året runt med tillgång till ligghall på vintern. Deras föda består enbart av gräs och örter från våra marker. Detta resulterar i ett gräsbetat kött som både har en bra fettsammansättning och är rikt på smak. När djuren är minst 28 månader skickar vi dem på slakt. Vi är småskaliga och skickar därför bara två djur på slakt åt gången. Det minskar också stressen för djuren under transporten. Vårt slakteri ligger ungefär tio mil bort så resan blir inte heller så lång.
Vi har valt att slakta på ett litet kooperativt slakteri som heter Rafna slakteri och ligger i Ramsele. Slakten blir då småskalig och varenda djur behandlas med den största respekt. Efter en ordentlig hängmörning styckas kroppen och packas i lådor. Allt kött är vakuumförpackat, uppmärkt och fryst. Köttfärsen är förpackad i smarta platta 0,5 kg paket för snabb upptining och bra förvaring.
Vi erbjuder lådor med 10kg eller 20kg kött. Lådorna har en bra blandning av färs och styckdetaljer. Detaljerna är både kokkött och stekar men det finns entrecoté, filé eller ryggbiff med också. Vi säljer också gärna enstaka styckdetaljer och där försöker vi att kunna erbjuda lite mer ovanliga detaljer. Vi erbjuder också unik-lådor med det som bara finns en av på ett djur (hjärta, svans, kind, etc) samt benlådor.
När du beställer kött från oss så väljer du vilken REKO-ring du vill hämta upp på eller om du vill hämta hos oss här på gården. Båda alternativen är efter överenskommelse eftersom vi inte åker på alla REKO-ringar eller har någon gårdsbutik. Vi skickar alltså inte fryst kött på posten.